over ons

Bloessemtherapie

Shop

Recensie

Afspraak maken

Gift from Nature

De helende werking van Bloesemremedies

Soms weten we even niet meer hoe verder of blijven gedachten maar malen. Soms krijgen we niet gedaan wat we zo graag willen of ligt er te veel op ons bord. Soms voelen we ons eenzaam of ervaren we ongemak in communicatie met anderen. Soms voelen we ons zwaar zonder duidelijke reden of ontbreekt het ons aan zingeving. Soms voelen we verdriet maar komt het er niet uit, of lukt het maar niet om echt te genieten. Soms zijn we snel geïrriteerd of vinden we het moeilijk te herkennen waar onze grenzen liggen. Zo maar een aantal voorbeelden van gevoelens die heel menselijk zijn.

 

Er is hulp vanuit de natuur om ons te helpen transformeren.

Bij Bloesemtherapie werk je met een bloesemremedie ter ondersteuning van innerlijke processen. Een bloesem of ook wel bloesemremedie is een remedie waarbij de Deva van een bloem (de Spirit, de ziel, de essentie), de transformerende werking doet. Dit gebeurd altijd op een heel subtiele en liefdevolle manier. Bloesems hebben het vermogen om door te dringen in de diepere lagen van ons zijn. De ondersteunende en transformerende werking vindt daardoor met name plaats op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Doordat de werking van de bloesem zo subtiel is, wordt deze vaak niet opgemerkt. Dat betekend niet dat het niet werkt. Bloesems werken op een manier waarbij ze een energetisch tekort aanvullen. Je ervaart daardoor meer heelheid. Deze heelheid is waar wij ten diepste naar verlangen en waardoor de uitwerking van de remedies als heel natuurlijk wordt ervaren. De heling is zo vanzelfsprekend dat je de werking ervan bijna niet opmerkt. Toch kan een bloesem heel fijn zijn om in te zetten, juist omdat het op die subtiele lagen werkt waar we vaak zo moeilijk vat op krijgen. Bloesems bieden liefdevolle ondersteuning op velerlei gebied en helpen je van binnenuit te helen.

Voor het maken van een bloesemremedie worden bloemen gedurende een aantal uren in een schaal met water in de volle zon gezet. Hierdoor kan de Deva van de plant zijn blauwdruk aan het water geven. Dit water, in de vorm van druppeltjes, is wat je uiteindelijk met het gebruik van bloesemremedies tot je neemt. Tijdens het maakproces worden geen materiele bestanddelen van de plant of bloem verwerkt.

*Een bloesemremedie heeft geen hallucinerend effect, kan zonder problemen naast andere therapieën en/of medicijnen gebruikt worden, en ook tijdens zwangerschap.

 

Het hart levert ons authentieke berichtgeving over onzichtbare dingen
-James Hillman-

Bloesem Up Traject

Wil jij verandering, sta jij open voor iets nieuws, wil jij heelheid ervaren, zoek je steun, ben jij bereid om je bewust te worden van de diepere lagen van je zijn, vertrouw je op de wonderlijke krachten van de natuur? Meld je dan aan voor het ‘Bloesem Up Traject en ervaar de werking van Bloesems

Een Persoonlijk Pad naar Welzijn

Start met een persoonlijke ontmoeting in de tuin of wandeling.

Kies samen een passende bloesemremedie.

Wekelijks begeleidingscontact tijdens het traject.

Al mijn kennis en ervaring zal ik met jou delen.

Afsluitende evaluatie aan het einde van het traject.

We beginnen met een eerste persoonlijke ontmoeting waarbij wij samen in mijn tuin aan de slag gaan of een ontspannen wandeling maken. Tijdens die ontmoeting geef jij aan waar jij op dat moment ondersteuning bij zou willen. Natuurlijk zal ik je vragen stellen om je beter te leren kennen. Aan de hand daarvan zal ik een remedie voor je uitzoeken. Dit doe ik meestal in afstemming met jou. Deze remedie ga je gedurende een aantal weken innemen, waarbij ik je persoonlijk zal begeleiden. Deze begeleiding houdt in dat wij, afhankelijk van jouw behoefte, wekelijks contact zullen hebben over jouw proces met de Bloesemremedie. Aan het einde van dit traject zullen wij een afsluitend contactmoment hebben.

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen, of wil je je aanmelden, Neem contact met mij op.

Na 8 weken dan…

Als bonus ontvang je een 2e remedie die je bij mij mag aanvragen binnen een half jaar na de start van het traject. Hierbij zit in beginsel geen persoonlijke begeleiding.

Open Deur voor Extra BegeleidingHoewel de aanvullende remedie in eerste instantie zonder begeleiding wordt aangeboden, blijft de deur open voor extra ondersteuning. Als je tijdens het gebruik van de tweede remedie behoefte hebt aan begeleiding, kun je altijd contact opnemen.

Meld je aan

Wil je meer weten over bloesemremedies, het werk dat ik doe, je aanmelden voor het traject of heb je een andere vraag, neem gerust contact met mij op. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.