over ons

Bloessemtherapie

Shop

Recensie

Afspraak maken

Een beejte over mij

Gezond leven is altijd een leidraad geweest in mijn leven. De basis hiervoor is gelegd in mijn jeugd, door mijn moeder. Zij was het die de boodschappen deed en biologische voeding kocht en me het belang leerde van het eten van onbewerkte producten. Later, toen ik een passie had gevonden in martial arts en dit intensief en op internationaal niveau beoefende, ervaarde ik hoe goed en zuiver eten van invloed was op mijn prestatie.
Deze sport liet mij ook de invloed van mijn geestesgesteldheid op mijn prestaties ervaren en wat de juiste (na)zorg met mijn lichaam deed. Ik ontwikkelde veel liefde en respect voor het menselijk lichaam, waar het toe in staat is, hoe het werkt en hoe het heelt.
Toen ik 18 was, ben ik Rechten gaan studeren. In die periode liet ik mij regelmatig masseren. Behalve dat massage een goede nazorg was bij mijn sportbeoefening, was het op momenten van hoge studiedruk een manier om mijn bewustzijn weer terug naar mijn lichaam te brengen. De helende werking die ik ervaarde en de diepe verbinding tussen lichaam en geest intrigeerde mij. Ik ging massagecursussen volgen en verdiepte ik me in verschillende vormen van (zelf)heling. In die periode kwam ik ook in aanraking met bloesemremedies. Ik zat op dat moment in een zware periode en zocht naar iets wat mij mogelijk kon helpen. Ik zocht en vond. En een paar dagen nadat ik de eerste druppels van een bloesem had gebruikt, merkte ik op dat de donkerte waar ik in zat, had plaatsgemaakt voor een paar voorzichtige innerlijke lachjes. Hoewel ik mij daar toen nog niet bewust van was, is dit het begin geweest van mijn plantenpad.
Toen ik na 7 jaren studeren eindelijk mijn bul in ontvangst mocht nemen, ben ik gaan doen wat ik zo lang al wilde, reizen en werken met de natuur! Met een rugzak op mijn rug vloog ik naar de andere kant van de wereld. Ik werkte mee op biologische groente boerderijen, leerde over permacultuur, werkte met kruiden, verbleef op (zelfvoorzienende) communities en maakte kennis met verschillende culturen en sjamanistische tradities. Het zijn deze reizen geweest die mijn liefde voor de biologische boer enorm heeft doen laten groeien. De liefde die zij hebben voor ‘het leven’ en ‘het zorgen voor’ is enorm. Deze reizen hebben me ook doen in zien dat we overal op de wereld, hoe verschillend de omstandigheden ook kunnen zijn, we allemaal gevoelens kennen van verdriet, vreugde, angst, wanhoop, onzekerheid, boosheid etc. Dit is wat ons mens maakt. Dit is wat ons verbindt.

Na een periode van reizen ben ik mijn kwaliteiten als een heeler meer gaan inzien en wilde ik die ook gaan inzetten. Ik wilde anderen laten ervaren hoe helend een massage kan werken en helpen bij het krijgen van meer bewust zijn op bepaalde aspecten van het zijn. Dus begon ik in 2013 mijn werkzaamheden als massagetherapeut. Dat was het begin van Spirit Up.
Met mijn massages wist ik altijd, op een liefdevolle manier, precies de pijnlijke plekken te vinden. Bijzonder is het om te zien hoe de aanraking van pijnplekken in het lichaam iets losmaakt. Na een massage lijkt de persoon zich altijd ergens van bewust te zijn geworden en beter te voelen.

 

Put some magic into your life and let your dreams come true.

Naast het geven van massages werkte ik ook als bloesemtherapeut, waarvoor ik in 2015 de opleiding had afgerond.
Van veel klachten die wij ervaren, bevindt de oorsprong zich in de subtielere lagen van ons zijn. En juist op die subtielere lagen van ons zijn, hebben we vaak minder vat. Bloesemremedies hebben het vermogen om door te dringen in die diepere lagen van ons zijn.
Het is elke keer weer bijzonder om te ervaren en zien hoe er met Bloesemremedies op subtiele wijze transformaties plaatsvinden. Het mooie aan een Bloesemremedie is dat de invloed van een therapeut op het proces, kleiner is. Het is voornamelijk de plant, de bloesem die de helende werking doet. Planten zijn zuiverdere wezens dan mensen, omdat zij geen ego hebben.

Zou jij willen ervaren wat een bloesem voor jou kan doen, of heb je die ervaring al en ben je op zoek naar een bloesem die jou op dit moment kan helpen? Neem gerust contact met mij op en ik help jou de juiste bloesem te vinden.

Geleidelijk aan ben ik mij steeds meer gaan bezig houden met permacultuur, biodynamisch tuinieren en kruiden. Ik volgde cursussen, deed vrijwilligerswerk en vanaf 2018 kon ik bezig gaan in mijn eigen tuintje en verzorgde ik mijn eigen groenten en kruiden. Werken met Moeder Aarde en haar planten is een vreugdevol proces. Het is enorm creatief, het leert je lessen over het leven en het verhoogt je frequentie. Planten vind ik bijzonder mooie wezens. Het contact met planten brengt je in verbinding met je hart, leert je beter te luisteren en misschien wel het mooiste van alles, het laat je magie ervaren!

Voel jij dat je een beweging down to earth wilt maken, terug naar waar jij onderdeel van bent, los van alle illussies… Neem contact met mij op om te zien wat ik voor jou kan doen.

Meld je aan

Wil je meer weten over bloesemremedies, het werk dat ik doe, je aanmelden voor het traject of heb je een andere vraag, neem gerust contact met mij op. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.